Σουπα με κοτοπουλο και νουντλς αυγολεμονο (κοτοσουπα)

28.1.16

Αυτές τις μέρες από όλους γύρω μου ακούω το ίδιο πράγμα. Όλοι είναι στο κρεβάτι με συνάχι, βήχα, πυρετό. Η αλήθεια είναι ότι και ο καιρός ευνοεί τα κρυολογήματα και τις ιώσεις. 

Εγώ ευτυχώς την έχω "σκαπουλάρει"! Και λέω "ευτυχώς" γιατί έτσι είμαι σε θέση να περιποιηθώ τους αγαπημένους μου που έχουν αρρωστήσει και έχουν ανάγκη από ξεκούραση και φροντίδα. 

Και ποιος είναι ο καλύτερος σύμμαχος όταν αρρωσταίνουμε; Φυσικά μια ζεστή και θρεπτική σούπα! Ο λόγος; Όχι ένας, αλλά πολλοί. 

Η σούπα λοιπόν:
  • Μας κρατά ενυδατωμένους μιας και περιέχει αρκετό νερό
  • Αποτελεί ένα ελαφρύ γεύμα κι έτσι δεν επιβαρύνει το ήδη ταλαιπωρημένο στομάχι
  • Όταν καταναλώνεται ζεστή, καταπραΰνει τον πονόλαιμο
  • Το κοτόπουλο ή το κρέας, που μπορεί να περιέχει, μας παρέχει πρωτεΐνες
  • Τα λαχανικά μας παρέχουν τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός για να δυναμώσει

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισα σήμερα να μαγειρέψω κοτόσουπα! Ελάτε μαζί μου στην κουζίνα για να με βοηθήσετε! 



Για 4-6 μερίδες θα χρειαστούμε: 
½ κοτόπουλο
1 κρεμμύδι 
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλερι
2 φλιτζάνια του τσαγιού νουντλς
1 αυγό 
1 λεμόνι - το χυμό του 
Ελαιόλαδο 
Αλάτι 
Πιπέρι

Ξεκινάμε πλένοντας πολύ καλά το κοτόπουλο. Το βάζουμε έπειτα σε μεγάλη κατσαρόλα και συμπληρώνουμε νερό μέχρι να καλυφθεί. 

Πλένουμε και καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και τα ψιλοκόβουμε είτε στο χέρι είτε στο μπλέντερ. Τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε και όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε. 

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει ώσπου το κρέας να ξεκολλάει από τα κόκκαλα. 

Βγάζουμε τότε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο, αφαιρούμε τα κόκκαλα και τις πέτσες, το κόβουμε σε κομμάτια και το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε και τα νουντλς, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά περίπου. Αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε ζεστό νερό. 

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το χυμό του λεμονιού και ύστερα προσθέτουμε 1-2 κουτάλες ζωμό από τη σούπα αργά αργά και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην ψηθεί το αυγό. 

Προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να πάρει μία βράση το φαγητό και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Η σούπα μας είναι έτοιμη! Σερβίρεται ζεστή (όχι καυτή) με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι! 

You Might Also Like

0 σχόλια